Prodej, informace: Petra Malinová | skladpenco@penco.cz | +420 608 757 064

Zboží již není dostupné

Sorry, the item is no longer available in our assortment. Please choose another alternative. Thank you.

Iontový nápoj ENERGY DRINK 30g Pomeranč

Cestovní balení skvělého iontového nápoje s vyšším obsahem energie pro delší vytrvalostní výkony nad 1,5 hodiny.Obsahuje 20% unikátního disacharidu PALATINOSE.Z obsahu sáčku připravíte 500ml iontového nápoje.

Part number:ED30POM
Availability: immediately to expedition
Price:

18.46€ (include VAT)
13.85€ (include VAT)
12.04€ (excl. VAT)

Safe: 4.61€ (25%)

Ref. price: 13.85€
 

HLAVNÍ VÝHODY ENERGY DRINKU:

  1. přispívá k udržení výkonnosti při delším vytrvalostním fyzickém výkonu
  2. zvyšuje vstřebávání vody během fyzického výkonu
  3. 20 % isomaltulosy pro postupné uvolňování energie
  4. účinný  antioxidační systém (zinek, mangan, selen a vitamíny C a E) přispívá k ochraně buněk před oxidativním  stresem
  5. prodlužuje schopnost podávat maximální výkon

PROČ POUŽÍVAT ENERGY DRINK?

Ztráty vody a minerálů pocením, jsou spolu s postupným vyčerpáváním energetických zdrojů hlavní příčinou poklesu výkonnosti. Podle typu sportu a intenzity zátěže, zejména u vytrvalostních disciplín, mohou dosahovat značných hodnot. Deficit vody se projevuje postupným zahušťováním krve a zvýšením její viskozity, což je obrovskou zátěží pro srdce a ledviny a spolu s přehřátím organizmu vede k dramatickému poklesu výkonnosti a  k závažným zdravotním komplikacím. Nepříznivým projevům dehydratace lze účinně čelit vhodným iontovým nápojem.

Mezi přednosti Penco® ENERGY DRINK patří vedle optimálního poměru elektrolytů (Na, K, Mg, Cl, Ca, P a dalších), zvýšený obsah polymerů glukózy (maltodextrinu) a vysoký obsah speciálního sacharidu isomaltulosy.

Výhoda polymerů glukózy spočívá v tom, že příliš nezvyšují osmolalitu nápoje a tím umožní účinnou rehydrataci při zvýšené energetické spotřebě, dané  intenzivní vytrvalostní zátěží.  Dalším pozitivním  rysem  iontového nápoje  je vyšší obsah antioxidačních vitamínů C + E a klíčových prvků antioxidačního systému (selen + zinek + mangan), které chrání přetěžovaný organizmus před nebezpečím „oxidačního stresu“, způsobeného volnými kyslíkovými radikály. Ke zvýšené tvorbě volných radikálů dochází nejen vlivem škodlivých látek z vnějšího prostředí, ale i náročným tréninkem.

 

Zdrojem energie jsou  jednoduché cukry (glukosa a sacharosa), složené sacharidy (maltodextriny)  a unikátní disacharid isomaltulosa (PALATINOSETM ) pro postupné uvolňování energie. V  receptuře Penco® ENERGY DRINK je 20% PALATINOSY.   Sacharid Isomaltulosa byla objevena v roce 1957. Přirozeně se vyskytuje v medu a cukrové třtině. Vyrábí se ze sacharózy enzymatickou přeměnou 1,2- glykosidické vazby mezi glukózou a  fruktózou na vazbu 1,6. Díky této  rozdílné vazbě je isomaltulosa stabilnější než sacharosa,  metabolizuje pomaleji bez výrazného zvýšení hladiny glukózy v krvi.

Isomaltulosa je první pomalu stravitelný cukr, který poskytuje svalům a mozku stejné množství energie (4 kcal/g) jako sacharosa nebo glukosa, ale v delším časovém intervalu . Zatímco běžný cukr nebo glukosu tělo využije velmi rychle a hladina krevního cukru klesne na bazální  hladinu asi po 60 min, sacharid isomaltulosa je metabolizována mnohem pomaleji a její hladina v krvi je plně vyčerpána až po 2 hodinách.  PALATINOSA se vyznačuje nízkým glykemickým indexem (GI) a nízkou inzulínovou odezvou, je šetrná k zubům a je vhodná i pro diabetiky.

PRO KOHO JE ENERGY DRINK VHODNÝ?

Vytrvalostní sportovci, kteří používají Penco© ENERGY DRINK  s isomaltulosou před a během výkonu, lépe snáší intenzivní fyzickou zátěž a jsou schopni déle podávat maximální výkon.

Penco® ENERGY DRINK je určen pro všechny sportovce, především vytrvalostní, u kterých sportovní aktivita přesahuje 1,5 hodiny. Jedná se zejména o delší cyklistické, triatlonové, běžecké tréninky a závody.

 

Product info

Part number: ED30POM
Manufacturer: PENCO
Category: POWDER ELECTROLYTE DRINKS
Availability: immediately to expedition
Type of product: Electrolyte drinks
Flavor: Orange
For sport: Cycling | Triathlon | Running | Team sports
Size: 30g
Flavours: energeticky-napoj
Timing: Před výkonem | Při výkonu
Form: powder

SLOŽENÍ: sacharóza, maltodextriny, isomaltulosa* (20%), glukóza, regulátor kyselosti: kyselina citrónová, hořečnaté soli kyseliny citrónové, citronan sodný, laktát vápenatý, chlorid sodný, aroma, citronan draselný, draselné soli kyseliny trihydrogenfosforečné,  syrovátková bílkovina, citrusový pektin, β karoten (pouze ED pomeranč), naringin (pouze ED grapefruit), vitamínová směs (L-askorbová kyselina, tokoferyl-acetát 50%, nikotinamid, D-pantothenát vápenatý, riboflavin, pyridoxin-hydrochlorid, thiamin-mononitrát, kyselina pteroylmonoglutamová, D-biotin, kyanokobalamin), chlorid draselný, emulgátor: sójový lecithin, síran železnatý, oxid zinečnatý, síran manganatý, síran měďnatý, seleničitan sodný, jodičnan draselný.* Isomaltulosa je zdrojem glukosy a fruktosy.

PŘÍPRAVA A DÁVKOVÁNÍ: Obsah sáčku se rozmíchá v 500ml vody. Pije se těsně před výkonem a potom každých 10 -15 min, podle doby, intenzity výkonu a teploty prostředí. Pije se těsně před výkonem a potom každých 10 -15 min, podle doby, intenzity výkonu a teploty prostředí.

 

ED30tabulka

Alternative products